Den blide kæmpe

Som alle molosser-type hunde har Dogue de Bordeauxen stærke nerver og bliver ikke let opildnet. Dens personlighed er balanceret, stille og rolig. Den er ikke anmassende og det er sjældent man hører Dogue de Bordeauxer gø højlydt uden grund (fx et indbrud i hjemmet). Det er en meget selvsikker race, som ikke har behov for at bevise sig selv overfor andre hunde. 

Dogue de Bordeauxen er en charmerende race, som er meget venlig overfor mennesker og mindre dyr. Den er en meget god hund til børn af to grunde; den første er, at Dogue de Bordeauxen elsker at være omgivet af mennesker og den anden er, at Dogue de Bordeauxen er meget tålmodig og finder sig i typiske drillerier fra børn så som hiv i halen og andre irriterende ting, som børn kan finde på. Dogue de Bordeauxen er intelligent, blid og har som regel ikke tendens til at ville slås. Hanner er som regel mere dominerende end tæver og hanner accepterer ikke altid andre hanner på samme matrikel. 

Bordeaux'en er en fremragende hus og familiehund. Den er rolig, harmonisk, meget knyttet til familien og kælen. Over for fremmede er den reserveret men forholder sig neutral, hvis dens ejer er til stede. Den besidder en uspoleret, social adfærd, er godmodig over for børn og også god at have flere af sammen. Ikke nogen slagsbror. Den følsomme kolos reagerer bedst på en kærlig, konsekvent opdragelse, stemmelejet er tilstrækkeligt til at lære hunden at forstå, hvad der er rigtigt og forkert. Hårdhed ødelægger den. Bordeaux'en er, når den er en gang er opdraget, lydig og har ikke tilbøjelighed til at blive vild. Den er ikke nogen udpræget løbeglad hund, men behøver bevægelsesfrihed og plads omkring sig. Bordeaux´en er en fremragende vagt - og beskyttelseshund, der aldrig angriber uden grund, og den har en pålidelig flair for alvorlige og indbildte trusler.