Nyheder 2021

Efter den kedelige sag med den begravede DDB i Kramnitze, hvor en tidligere DKK opdrætter( smidt ud af DKK for mange år siden) var involveret, har Bestyrelsen valgt at gøre mere for at virkelig pointere hvor vigtigt det er at se sig for når man køber hvalp.
 
Vi har i noget tid snakket om videoproduktion, og Martin sysler også med lidt spændende.
 
Men ovenstående meget trælse sag, som omhandler fundet af en Dogue de Bordeaux tæve gravet ned på en strand og det lignede desværre ikke en naturlig død. Dette skal selvfølgelig lige nævnes at den information har vi fået fra en 3. part.
 
Sanne har haft gode snakke med formanden fra dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet ifm sagen og om hvordan vi dog kan komme disse tarvelige avlere som avler i øst og vest og uden nogen form for kærlighed for racen og opdræt til livs.
Vi vil nok aldrig kunne stoppe det, men vi kan gøre vores for at oplyse og hjælpe med at få budskabet ud om hvorfor det er så vigtigt at vælge en hund med DKK stamtavle.
 
Vi handlede hurtigt og fik sat gang i et videoprojekt, men det klare budskab, køb hund med Dansk Kennel Klub stamtavle - for der ligger kærlighed, research og viden bag.
 
Denne lille film er første step i en i længere strategi, hvor vi vil øge markedsføringen af forskellige budskaber, og på den måde fortælle folk at vi er der hvis de har brug for hjælp inden de tager beslutningen om hvor der skal købes hvalp.
 
Vores ide er, hvis denne video bliver en succes at arbejde med flere fokusområder, såsom uddybelse af "hvorfor stamtavlen er vigtig" "hvad er der for en race" "branding af klubbens opdrættere"
 
Håber i vil tage godt imod initiativet og kan lide vores jomfru rejse med video produktion
Mange hilsner
Os alle i Bestyrelsen

Sanne og Mette var så gode, og i løbet af et par timer kom det hele i kassen.
Vi havde besøg af Konceptlab, som filmede, instruerede og satte det hele sammen til det færdige resultat.
Stor tak til Konceptlab for tålmodigheden og det flotte resultat.

Nyheder 2020

15.07.2020 Lidt nyt siden sidst

Så er det vidst på tide med en lille update. Vi måtte jo pga COVID19 udsætte vores Generalforsamling i april måned. Heldigvis fik vi lov til at genindkalde med ret kort varsel så vi ikke skulle starte helt forfra. Generalforsamlingen blev afholdt lørdag den 4. juli i Viby Sjælland. Referat og regnskab kan ses under medlemssiden. Men kort fortalt gik alt super godt, bestyrelsen fortsætter og det nye udstillingsudvalg er i fuld gang. 

Apropro udstillingsudvalg, ja så fik de en hård start og fik besked på at aflyse deres første planlagte show. Heldigvis går tingene i den rigtige retning med hensyn til COVID19 og udvalget kan fastholde den planlagte udstilling den 22. august 2020 i Hårlev. Så sæt kryds i kalenderen og kom og vær med til at kickstarte det nye udvalg. Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og retningslinier seriøst, og vi melder ud helt klart hvordan og hvor mange gæster der kan komme og kigge inden den 22. august 2020.

Bestyrelsen har erfaret at der er godt gang i den tavleløse avl og blandingsparringer hvor Dogue de Bordeaux indgår. Derfor har vi sat fokus på dette område.
Vi har startet vores DKK Stamtavle/hvalpe kampagne på facebook op igen. Sidst den blev kørt var i 2017. Vi har også ændret kravet til at få sin planlagte parring på klubbens hjemmeside. Normalt skal man have foretaget parringen for at få kuldet annonceret. Det har vi valgt at ændre, så snart man har planlagt en parring kan det komme på listen. På den måde håber vi at alle dem der ønsker en Dogue de Bordeaux ikke falder for de tavleløse eller blandingshvalpene. Der har det sidste års tid ikke været ret mange DKK stamtavle kuld i Danmark, blandt andet har nogle opdrættere afventet situationen med COVID19. 

Vi er i gang med at få gang i Walk and Talk arrangementerne igen, da det var mega hyggeligt. Kontakt os meget gerne hvis du ønsker at står for et Walk and Talk i dit område. Man kontakter os med dato og sted, så skal vi nok annoncere det på facebook.

God sommer og pas godt på hinanden.

01.02.2020 Velkommen til nyt udstillingsudvalg

Gode nyheder 

Det er med stor glæde at vi kan præsentere vores nye udstillingsudvalg.
Stort velkommen til Claudia Presmann Jensen og Dorthe Thorvald.

Claudia og Dorthe er allerede i gang med at arrangere klubudstilling, som kommer til at være den 22. august 2020 på Sjælland. Lige så snart alt er helt på plads kommer der mere info om showet og tilmeldingen.
Så hold øje med siden og sæt X i kalenderen.

Lidt om de 2 piger:

Dorthe fortæller; Jeg er 50 år, gift og 4 børn og pt. 3 hundepiger i min lille hobby kennel. De fleste af jer ved nok hvem jeg er, men har været at finde i bordeaux ringen i snart 3 år, men har haft racen i snart 6 år, men har haft hunde gennem hele livet. Jeg glæder mig til at løfte opgaven i udstillingsudvalget, så vi kan forsætte det gode arbejde og håber resten af medlemmerne mv. vil støtte klubben i at deltage på udstillingerne.

Claudia fortæller, jeg er driftsansvarlig i en farestald (Grise jordemoder ), jeg bor i Rødvig på Stevns med min kæreste gennem 9 år og har 3 hunde. Inca på 8,5 år som er en Dogue de Bordeaux blanding, Eddie på knap 3 år som er en Volpino Italiano og Martha på 8 måneder fra Dorthe, som jeg blev bekendt med da vi trænede hund samme sted.
Jeg har udstillet de sidste 5 år. 2 Volpinoer, den ene er dansk champion, KBHV17, KBHJV17. Den anden er udstillet lidt, men har desværre dårlig tandstilling, så vi træner rally lydighed, tricks og han bliver forhåbentlig besøgshund til foråret Ved ikke om jeg skal sige mere, andet end at jeg brænder sindssygt meget for racen, og glæder mig til at arrangere nogle super fede udstillinger.

Velkommen om bord og vi glæder os til samarbejdet.

Mange hilsner
Bestyrelsen

Nyheder 2019

12.11.2019 Tak for denne gang

En hilsen fra Jannie.

07.08.2019 Nye kurser hos DKK

Dansk Kennel Klub er klar med datoerne for kurser. Grunduddannelsen skal tages i forbindelse med opdrætteruddannelsen.
 

Grunduddannelsen Jylland (Hangar 17): Sidste tilmelding: 20-08-2019 via Hundeweb.

Grunduddannelsens 5 weekender:

Weekend 1: 7. - 8. september 2019

Weekend 2: 12.- 13. oktober 2019

Weekend 3: 23.-24. november 2019

Weekend 4: 1.-2. februar 2020

Weekend 5: 14. - 15. marts 2020

 

Grunduddannelse Sjælland (DKK): Sidste tilmelding: 11-08-2019 via Hundeweb

Weekend 1: 31. august/1. september 2019

Weekend 2: 28.- 29. september 2019

Weekend 3: 9.-10. november 2019

Weekend 4: 18.-19. Januar 2020

Weekend 5: 29. februar - 1. marts 2020

 

Adfærds- og Håndteringskursus – anbefales inden Sporuddannelsen (Fyn) : Sidste tilmelding: 06-09-2019 via Hundeweb

d. 5.-6. oktober 2019

 

Sporuddannelse Jylland (nogen, som vil være værter ??): Sidste tilmelding: 29-09-2019 via Hundeweb

d. 26.- 27. oktober 2019 og 23.-24. november 2019

 

Sporuddannelse FynSidste tilmelding: 16-10-2019 via Hundeweb
d. 16.-17. november 2019 og 30. november - 1. december 2019

02.04.2019 Velkommen til nye Bestyrelsesmedlemmer

Vi vil gerne byde stort velkommen til de to nye Bestyrelsesmedlemmer Theresa og Martin.
Nedenfor kommer en lille intro af dem. Hvis nogle af jer synes i har set dem før er det fordi de begge er kendte ansigter ved og i udstillingsringen.

Tag godt imod dem og vi glæder os til samarbejdet og mange gode år i Bestyrelsen.

Vi fik også 2 nye supleanter til Bestyrelsen, også stort velkommen til Katrine Mittelsdorf og Hack Thorval.

Theresa

Jeg er blevet valgt ind i bestyrelsen og ser frem til at godt fremtidigt samarbejde og vil bidrage med nye øjne udfra den erfaring jeg har indenfor racen. Som helt ny bestyrelsesmedlem vil jeg engagere mig i klubbens arbejde. Jeg vil være med til at skabe sammenhold og opbakning blandt gamle, såvel som nye medlemmer i vores klub. Kort om mig selv og min erfaring indenfor racen. Jeg er bosat på Lolland med min familie på 2 voksne og 2 børn med vores 3 hunde. Min arbejdserfaring består i dyrehold i landbruget gennem 16 år, med 8 år som driftschef. Jeg har været indehaver af Kennel Den Røde Løber siden 2006, hvoraf min første Bordeaux trådte ind i mit liv i 2004. Hun var en mangeårig drøm der gik i opfyldelse og har arbejdet med racen siden. Det hører sig i både avlsarbejde, udstilling samt på familiestadie.

Martin

Som flere ved, er jeg fuldtids fotograf, med en passion for hunde og helst Dogue de Bordeaux. Jeg har tidligere været i IT-branchen, i ca 20 år, inden for udvikling og drift. Gennem tiden både som Udviklingschef, IT-chef, medejer og ejer. Solgte min virksomhed, for ca 3 år siden, da tiden var moden til det. Christina og jeg fik vores første Bordeaux, Maximus, i August 2015. I Maj 2017 hentede vi Cassius, med henblik på at udstille. Ingen har set mig udstille med Cassius. Det er Christina’s opgave! Min opgave er den daglige træning af Cassius, både fysisk og mentalt, så Christina kan koncentrere sig, om ringtræning og udstilling. Min tid i klubben og med racen, er forholdsvis begrænset, i forhold til mange andres. Men jeg tror på nødvendigheden af, at vi har Dansk Dogue de Bordeaux Klub, og jeg vil gerne nå at lære, fra dem der har den erfaring, så vi kan fortsætte klubben, hvis nogle løber tør for kræfter eller tid. Så selvom jeg har tanker og idéer, vil jeg starte med, at koncentrere mig om bestyrelsens nuværende arbejde og planer. Senere håber jeg, at kunne arbejde med, at få nye hvalpekøbere til at ringtræne og socialisere. En god oplevelse til første udstilling, og varigt medlemskab af klubben, mener jeg ligger i at få trænet fra 12. uge.

01.04.2019 Ny Bestyrelse

Årets generalforsamling er afholdt.
Kasserer Kim Nielsen og Bestyrelsesmedlem Mette Pajor havde ikke ønsket genvalg. Så der var et par åbne pladser i Bestyrelsen.

Desværre var der ingen inkomne ønsker om indtræden inden Generalforsamlingen. 
Under Generalforsamlingen valgte Martin Werge Nissen og Theresa Larsen at indtræde i Bestyrelsen og vi er fuldtallig igen og vi siger velkommen til og glæder os til samarbejdet.

Bestyrelsen konstituerede sig efter Generalforsamlingen og ser således ud.

Formand: Sanne Wille
Næstformand: Merete Tækker
Kasserer: Mette Louise Jensen
Sekretær: Theresa Larsen
Bestyrelsesmedlem: Martin Werge 

1. Suppleant: Katrine Mittelsdorf
2. Suppleant: Hack Thorval

20.03.2019 Formandens årsberetning og regnskab

Formanden årsberetning er klar og ligeledes årest regnskab. Begge dele vil blive uddybet ved årets generalforsamling den 30. marts 2019 kl. 14 i Vordingborg.

Vi ses.

 

07.01.2019 Tid til Generalforsamling

Så er vi ved at nærme os årets Generalforsamling. 
Vi har valgt at afholde den i forbindelse med årets først klubshow, og håber at se en masse mennesker. 

 

Så er vi ved at nærme os årets Generalforsamling. 
Vi har valgt at afholde den i forbindelse med årets først klubshow, og håber at se en masse mennesker. 

 

Nyheder 2018

13.12.2018 Lidt nyt fra Udstillingsudvalget

Nye folk, første udstilling på plads og nyt angående titler til vovserne.

13.12.2018 Lidt nyt fra Bestyrelsen

Lige her før jul har vi haft mulighed for at samles i bestyrelsen for at få lidt information ud til jer medlemmer.

Udstillingsåret er overstået og næste års planlægning af udstillinger er allerede godt i gang. På udstillingsfronten er Merete og Kim jo udtrådt, og vi kan med glæde byde Kristine Schoubye og Kristine Henningsen velkommen som nye medlemmer. Det er besluttet at vi arbejder videre med samme konstellation som tidligere, nemlig 3 medlemmer, nu blot 2 i Jylland og en på Sjælland. På grund af den store udskiftning som er 2/3 er det besluttet at starte med 3 i udvalget. Det er ikke utænkeligt at der på sigt er brug for en mere på Sjælland. Men lige nu skal vi have kørt de 2 nye ind i det hele.

Vi takker for de spørgsmål og henvendelser og interesse for udstillingsudvalget.

Merete har siden november overvejet sin post som webmaster og Facebook administrator, og har i forbindelse med udtræden af udstillingsudvalget valgt med at fortsætte posten som webmaster og Facebook administrator. Også her takker vi for spørgsmål og henvendelser vedr. posten som webmaster, husk vi altid er åben for input.

På bestyrelsesfronten har Mette Louise Jensen også genovervejet sin bestyrelsespost og har med glæde valgt at fortsætte i bestyrelsen. Hvilket betyder at det reelt kun er 2 personer der skal besættes yderligere.

Vi arbejder på indbydelse til generalforsamling men sæt allerede X i kalenderen den 30/3-2019 hvor der også afholdes klubshow på Sjælland.

06.11.2018 Er i klar til weekenden

Så er PM og info om weekendens kommende udstillinger. sendt ud på mail. Vi glæder og så meget til at slutte året af med maner. Vi skal have en skøn weekend med masser af hygge, og søndag slutter vi af med at kåre årets Dogue de Bordeauxer.

Vi ses

25.10.2018 Nyt fra bestyrelsen

Vi har brug for flere kræfter i udvalgene. 
Da Merete og Kim ønsker at trække sig tilbage og lade nye kræfter komme til er der brug for 1-2 personer til udstillingsudvalget øst for Storebælt. Jannie fortsætter på Jyllandssiden og får selskab af Kristine Schoubye og Camilla som allerede knokler løs med sponsorarbejdet. Jannie vil være tovholder på alle fremtidige udstillinger.

Merete har stået for klubbens hjemmeside og Facebook side, dette er også en post som skal besættes. Vi har fået bygget en god solid Fb side op med over 2000 følgere, så er der en derude som har lyst til at arbejde videre, så send en mail til os.

Til generalforsamlingen til april skal vi igen have valgt en bestyrelse ind. I april 2019 er det Kasserer Kim, Sekretær Mette P, Bestyrelsesmedlem Mette L. Jensen der er på valg, ingen ønsker at genopstille. Yderligere ønsker Næstformand Merete at trække sig fra sin bestyrelsespost.

Vi vil gerne opfordre til at give os et praj hvis i ønsker at høre mere om bestyrelsesarbejdet.

For god ordens skyld vil vi lige nævne at Bestyrelsen og udvalgene har et super samarbejde, men det er heller ingen hemmelighed at udstilling, regnskaber, web og FB er nogle tunge poster og pt er der ikke ret meget mere at gi af. Derfor synes vi det er på rette tid med nye kræfter. Sanne knokler videre og hun har resten af bestyrelsen og udvalgs opbakning.

16.02.2018 Indkaldelse til generalforsamling 2018

Så er der igen gået et år og det er tid til årets generalforsamling.

Vi håber at se en masse mennesker.

Vel mødt :-)

10.02.2018 Arrangementer og udstillinger

Så er vi i fuld gang med at arrangere udstillinger og arrangementer for 2018. Klubben arbejder videre med 6 klubudstillinger over 3 weekender. Yderligere har vi stadig fokus på vores Walk & Talk ture som jo er for alle. Her er der god mulighed for at få snakket lidt med andre Bordeaux elskere. Vi arbejder også på arrangementer omkring viden inden for vores race. 
Så hold øje med siden her og klubbens facebook.

Årets første klubudstilling er på plads og løber af staben den 2. og 3. juni 2018 Igen i år vil klubmatchen foregå på Lolland nemlig MC Camp Sydhavsøerne.

Datoerne for alle klubudstillinger er fastlagt, så sæt X i kalenderen. De datoerne her

Se mere om den danske klubmatch her

Nyheder 2017

25.11.2017 Lidt nyt

Udstillingsåret er slut og vi sluttede af med juleshow og julefrokost i Herlufmaglehallen.
Igen i år var der flot tilmelding til showet og fællesspisningen.

Der er resultater og billeder på klubbens Facebookside

https://www.facebook.com/ddbdk/

4 nye Klubvindere er blevet kåret. 
Se dem her og ønsk dem tillykke på vores facebook side

Klubvinderne 2017
 

En KÆMPE TAK skal igen lyde til vores trofaste sponsorer

Royal Canin
InNordic
ColourPlus
Care Repair
Hennes Petfood

16.05.2017 DDB som statist

Flere af klubbens medlemmer har fået henvendelse omkring at stille en hund til rådighed til en filmoptagelse. Hunden i filmen skal vise aggressiv adfærd. Dansk Dogue de Bordeaux Klub tager stærkt afstand fra at medvirke i optagelser og lignende, hvor racen fremstilles i et negativt lys. Klubben anbefaler derfor, at man ikke deltager i denne type optagelser.

19.03.2017 Få nyhedsbrev

Man kan nu tilmelde sig vores nyhedsbreve. Tilmelder man sig vil man få en mail hver gang der er nyheder på klubbens hjemmeside.

Tilmeld jer klubbens nyhedsbreve her

Husk som medlem kan man også tilmelde sig til den lukkede medlemsside hvor der ligger referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger. Så kan man følge med i hvad bestyrelsen arbejder med.

Tilmeld jer klubbens medlemsside her

22.01.2017 Generalforsamling

Efter nærmere overvejelser har bestyrelsen besluttet at flytte den ordinære generalforsamling da der simpelthen ikke er tid nok med alle de andre spændende oplæg der kommer på jubilæumsdagen. 

Så generalforsamlingen er flyttet til søndag den 23. april 2017

Se indkaldelsen nedenfor.

 

14.01.2017 Generalforsamling & Jubilæum

Hermed invitation til årets generalforsamling.

Er i alle klar til en fantastisk dag. Samme dag som generalforsamlingen holder vi jubilæum.

Læs mere 

 

11.01.2017 Jubilæums Event & Generalforsamling

I år fylder Dansk Dogue de Bordeaux Klub 10 år, og det vil vi fejre.

Så den 4. marts 2017 holder vi et jubilæums Event i Herlufmaglehallen.

I den forbindelse bliver der også holdt generalforsamling. Dagsorden i følge klubbens vedægter. 

Mere info senere om begge dele, så hold øje med siden og facebook.

Hilsen

Bestyrelsen

21.10.2016 Nyt medlem i bestyrelsen

Mette Louise Jensen, som blev valgt som 1. suppleant på sidste generalforsamling, har valgt at indtræde på den ledige post i bestyrelsen. 
Bestyrelsen byder Mette velkommen og glæder os til samarbejdet.
Det betyder at Susanne Jørgensen flytter op fra 2.suppleant til 1.suppleant.

Mange hilsner

Bestyrelsen

Mette Louise Jensen

Mette har haft racen i 6 år og havde Engelsk Bulldog før hun tabte sit hjerte til Dogue de Bordeauxen.Hvis i har set Mette før er det fordi Mette har været en stor hjælp ved klubbens udstillinger, både hjælp til at en masse praktisk men også som ringsekretær ved vores shows. Yderligere er Mette meget aktiv på udstillingsfronten sammen med hendes bedste ven Hugo.
Mette har de sidste par år siddet ved sidenlinien i form af en suppleantpost, men er nu klar på at gi en hånd i bestyrelsen. Vi har været meget glad for hjælpen vi har fået og ser meget frem til at arbejde sammen med dig i bestyrelsen.

29.05.2016 Info om klubshowet

Lidt info om næste weekends program.

03.03.2016 Invitation til generalforsamling

Så er det tid igen til årets generalforsamling som i år foregår på Fyn.

Vi håber at se en masse glade hundefolk, og vi er meget modtagelig for input, så kom glad.

Mange hilsner

Bestyrelsen

 

Nyheder 2015

8.10.2015 Invitation til klubudstilling - Juleshowet


Så er udstilllingsåret ved at være ved sin ende. 

Juleudstillingen foregår samme sted som sidste år, nemlig i Herlufmagle hallen.

I år har vi inviteret en meget dygtig og anerkendt dommer, Peter Schön fra Tyskland. Han er meget dygtig på racen og har ikke dømt Dogue de bordeaux i Danmark de sidste par år. Så det bliver en meget spændende dag.

Vi skal igen have årskåringer og fundet årets Klubvinder.

Udstillingen er for alle der har en dogue de bordeaux registreret i Dansk Kennel klub, så kom endelig og få en hyggelig dag med både hunde og mennesker.

Vi glæder os til at se Jer alle.

Nyheder 2014

01.02.2015 Invitation til Generalforsamling 2015


Hermed invitation til den ordinære generalforsamling 2015.

08.12.2014 Retningslinjer for gratis annoncering på hjemmesiden


Der er vedtaget retningslinier for annoncering på DDDBK´s hjemmeside.
Dette gælder på planlagte kuld, hvalpelisten, avlshanner og opdrættersiden. 
 

Læs dem her

14.11.2014 Klubshowet


Nummer og PM er netop blevet sendt ud til alle deltagere til vores klubshow i Herlufmagle. Som noget nyt er det blevet vedtaget at have årskåringer fremadrettet.

Der vil i nærmeste fremtid blive oprettet en side her på hjemmesiden, hvor retningslinierne er beskrevet samt resultatlisterne så man kan følge udviklingen i løbet af året.

 

Derfor vil følgende kåringer blive udråbt efter udstillingen:

Dansk Dogue de Bordeaux Klub Vinder 2014 Han  

Dansk Dogue de Bordeaux Klub Vinder 2014 Tæve    

Årets Dogue de bordeaux Han  

Årets Dogue de bordeaux Tæve 

Årets Avlshan

Årets avlstæve

Årets baby

Årets hvalp 

Årets junior han 

Årets Junior Tæve 

Årets veteran 

Årets opdrætter 

29.10.2014 Bogen man må eje


Så er det muligt at bestille bogen World of Dogue de Bordeaux 2012-2013 til en special pris.

Man bestiller ved at sende en mail til Merete, merete.taekker@hotmail.com. Bestilling er først gyldig ved betaling.

Betaling indsættes på konto: Reg. 6520 Konto 2652950.

Ved betaling skriv fulde navn ved indbetalingen.

Pris: 400 kr. dette er kun inkl. forsendelse til Merete. Evt videreforsendelse kan efterfølgende aftales med Merete.

Tilbud til opdrættere:
Det er igen muligt at annoncere for sin kennel i bogen, se priser i nedenfor brochure.

Vær opmærksom på at annoncen skal laves i meget høj kvalitet og billeder ligeledes i høj kvalitet, ellers kan det ikke trykkes i bogen. Udgiver skal godkende annoncen inden trykning.

26.06.2014 Bestyrelsesmedlem trukket sig


Det er med stor beklagelse at Næstformand Katrine har meddelt at hun ønsker at trække sig fra bestyrelsen.
Katrine har igennem mange år ydet en stor indsats i bestyrelsen og for klubben, - og bestyrelsen er derfor glad for at Katrine da også fremover ønsker at løse enkelte helt konkrete opgaver i klubregi, - herunder hjemmeside opdateringer og den kommende mentaltest planlægning m.v.
På bestyrelsens vegne TAK Katrine, for din kæmpe indsats!
Mch. Sanne, Formand.

10.04.2014 Tilføjelse til brugen af udenlandske avlshanner


Der er tilføjelser til brugen af udenlandske avlshanner for gigantracer.

Grundet tvetydig information fra DKK bedes dem der eventuelt er kommet i klemme kontakte DKK direkte for at få deres sager udredt.

Vi vil her pointere vigtigheden i at få udenlandske avlshunde registreret i DKK INDEN parringen foretages, så eventuelle tvivlsspørgsmål kan blive afklaret.

 

05.02.2014 Indkaldelse til generalforsamling


Nyheder 2013

17.12.2013 Nye retningslinjer for gentagen brug af hunde med HD eller AD i avl.


I forbindelse med evalueringen af avlsrestriktionerne i 2012 tillod DKK brugen hunde med HD/AD i avl. Det skete med følgende tilføjelse til alle avlsrestriktioner vedrørende HD/AD:

En hund med HD grad D eller E/AD grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)/ AD fri (grad 0)  

Tilføjelsen gælder kun for de racer, der er omfattet af en avlsrestriktion vedrørende HD/AD men DKK anbefaler, at alle racer følger retningslinjerne, såfremt forældredyrene er fotograferede. 

DKK’s bestyrelse har derfor vedtaget nye retningslinjer for gentagen brug af hunde med HD eller AD i avl, som du skal være opmærksom på, såfremt du overvejer at bruge din hund i avl igen:
 
En hund med HD status D eller E eller AD status 3 kan kun bruges i avl én gang. Såfremt hunden ønskes benyttet i avl igen, kræver det at der foreligger en skriftlig evaluering af det første kuld, baseret på røntgenfotografering af mindst halvdelen af kuldet. Evalueringen skal indeholde en sammenfatning af resultaterne, samt en beskrivelse af hvordan hunden kan bidrage positivt til racen. Evalueringen skal sendes til DKK’s Sundhedsudvalg, der vurderer om det er hensigtsmæssig at trække et kuld mere på hunden. Evalueringsproceduren skal gentages forud for eventuelle efterfølgende kuld.

 

Retningslinjerne for gentagen brug af hunde med HD/AD i avl er gældende for alle hunde med en kendt HD/AD status registreret i DKK.  De gælder altså også for racer, der ikke er omfattet af en avlsrestriktion for HD eller AD.

 

19.09.2013 Ny formand


Der er den 10. september konstituret nu bestyrelse. Mere information nedenfor.

07.01.2012 Agria Health Summary og kursus


Vi har for nogen tid siden modtaget Agria Health Summary. Dette er en statistik over lidelser som svensk Agria har fortaget i perioden 1995 - 2006 på de 80 største racer.
Vi har i den forbindelse kontaktet Agria for at få det faktuelle tal på hvor mange Dogue de Bordeauxer der ligger til grundlag for denne undersøgelse. Grunden til denne forespørgsel er at der i selve projektet bliver advaret om at dette er lavet på et meget lavt antal hunde. Derfor er vi bange for at det viste resultat i projektet er meget misvisende.
Status er at vi har rykket for svar på vores spørgsmål.

Vi har modtaget invitation til et åbent kursus ang. ovennævnte emne.